2022. január 17., hétfő 11:10

Volner János független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 17., hétfő (OS) -

    Életbe lépett az ukrán sajtótörvény – Ismét soviniszta lépést tett a kisebbrendűségben szenvedő ukrán vezetés. Várjuk a "felvilágosult nyugat" elhatárolódását! (1.rész)

Újra és újra felháborodásunknak kell hangot adnunk amiatt, amit az ukrán politika immáron sorozatban művel a kárpátaljai magyarsággal. Ne feledjük: az ukrán vezetés folyamatosan soviniszta és jogtipró lépéseket tesz a kárpátaljai magyarsággal szemben: a magyar fiatalokat ágyútölteléknek használják az ukrán hadseregben, a magyar identitást pedig vasmarokkal próbálják felszámolni, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kárpátaljai magyarság hídfőállásait (magyar nyelvű iskolák, önkormányzatok, templomok, művelődési házak, újságok, stb…) adminisztratív intézkedésekkel elsorvasszák. A tavalyi évben pedig már a magyar himnusz éneklését is betiltották. Azon már meg sem lepődünk, hogy prominens ukrán politikusok háborúval fenyegetik Magyarországot, amennyiben ki mer állni a kárpátaljai magyar kisebbség elnyomásával szemben.
Mindehhez a "nagyon érzékeny" és "felvilágosult" nyugatnak, valamint legfőbb szövetségi és érdekképviseleti rendszerének, az Európai Uniónak egy szava sem volt. Mivel Ukrajna CIA központtá – és ilyen módon a Biden-féle, Oroszországgal konfliktusokat élező politikát folytató szélsőliberális politika európai hídfőállásává vált –, a "nyugat" felől azt csinál az ottani magyarokkal, amit csak akar.
    
     Kiadó: Volner János független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.