2022. január 18., kedd 11:21

A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. január 18., kedd (OS) - MNNSZ elnökének levele Varga Mihály pénzügyminiszter úr részére, a napelemek 5%-os áfakulcsával kapcsolatban

    Pénzügyminisztérium
Varga Mihály
pénzügyminiszter úr
részére

Budapest
József nádor tér 2-4.
1051

Tisztelt Pénzügyminiszter Úr!

A legnagyobb hazai napelemes szakmai érdekképviseleti szervezet, a több mint 300 tagvállalattal rendelkező Magyar Napelem Napkollektor Szövetség elnökeként az alábbiakkal fordulok Önhöz.
Információnk szerint a gazdasági és pénzügyminiszterek brüsszeli ülésén megszületett az az uniós áfa-irányelv módosításáról szóló egyhangú megállapodás, amelynek értelmében például kedvezményes áfakulcsot alkalmazhatnak majd a tagállamok a napelemekre is.
A rendelet egyik új pontja konkrétan azt is kimondja, hogy a napelemek beszerzése és telepítése is beletartozhat abba a 7 termékkörbe, amelynél 5% alatti áfakulcsot, vagy áfamentességet is megenged az EU, összhangban a klímavédelmi céljaival.
A Magyar Napelem Napkollektor Szövetség örömmel támogatná azt a kezdeményezést, melynek keretében ez a kedvezményes ÁFA kulcs hazánkban is bevezetésre kerülne, ezért szeretnénk kérni Pénzügyminiszter Úr állásfoglalását a fentiekre tekintettel.  

Budapest, 2022.01.13.

Tisztelettel:

                                                                             Kiss Ernő
                                                                          MNNSZ elnök

     Kiadó: Magyar Napelem Napkollektor Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.