2022. január 18., kedd 12:41

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 18., kedd (OS) - Járóka Lívia hivatalosan is az Európai Parlament alelnökjelöltje

Járóka Lívia a szükséges számú európai parlamenti képviselőnél jóval több támogatásával, egyedüli magyar jelöltként indul az Európai Parlament alelnöki tisztségéért. "Meggyőződésem, hogy a közelmúlt nehézségeire együttműködéssel, a legkiszolgáltatottabbak bevonásával lehet megoldást találni. Fontos feladatomnak tekintem az európai demokratikus jobboldal erősítését is" - emelte ki Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti alelnökjelöltje.

Az elmúlt két és fél év megmutatta, hogy a hátrányos helyzetű európai polgárok és a magyar nemzeti érdekek magasszintű képviseletére nagyobb szükség van, mint az előző évtizedekben bármikor. A koronavírus járvány és annak gazdasági hatásai tovább mélyítették azokat a társadalmi szakadékokat, melyek felszámolását az Európai Unió alapításától kezdve zászlajára tűzött. "Az elmúlt öt évben, mint az Európai Parlament alelnöke nap, mint nap a tízmilliós európai romaság és a magyar érdekek legmagasabb szintű képviseletét tartottam szem előtt, az elkövetkező két és fél évben is erre kérem az Európai Parlament bizalmát" - emelte ki Járóka Lívia.

Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja