2022. január 18., kedd 16:16

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 18., kedd (OS) - Sikeres egyeztetés zajlott le a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága és az osztrák Monopólium Hivatal között Az osztrák szakmai hivatal érdeklődését is felkeltette a jól működő magyar dohánykoncesszió. dr. Biró Marcell a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke kedden egyeztetett Hannes Hofer-rel, a dohánytermékek kiskereskedelmének koordinációjával foglalkozó osztrák Monopólium Hivatal vezetőjével, a hazai trafikrendszer közel egy évtizedes tapasztalatairól.

    A kétoldalú egyeztetést az osztrák fél kezdeményezte, mivel Ausztriában a dohányboltok kiosztásakor a jövőben a magyar gyakorlathoz hasonlóan koncesszióra vonatkozó szabályokat kell alkalmazni. Az osztrák fél ezért fontosnak tartotta megismerni a magyar szabályozás működését, hiszen véleménye szerint Magyarország ezen a területen lényegesen több tapasztalattal rendelkezik és a magyar működési modellt ígéretesnek ítéli meg.

A megbeszélésen az SZTFH elnöke kifejtette, hogy a magyar trafik rendszer 2013-as bevezetése beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen amíg korábban jellemzően multinacionális cégek kezében összpontosult a dohánytermékek értékesítése, addig ma már szinte kizárólag magyar kisvállalkozások üzemeltetik a trafikokat, ezzel egyidejűleg pedig sikerült megerősíteni a hazai fogyasztók érdekeinek védelmét.
    
     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.