2022. január 21., péntek 13:10

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. január 21., péntek (OS) - Orbán szerint jó, hogy szegénység van! Az Egységben Magyarországért emelni fogja a fizetéseket és a nyugdíjakat!

Orbán Viktor mai rádióinterjújában azt mondta: "jó ország ez", vagyis:

Orbán Viktor szerint jó, hogy brutális drágaság van az üzletekben!

Orbán Viktor szerint jó, hogy rekordmagas, 27 százalékos áfát kell fizetnünk szinte mindenre!

Orbán Viktor szerint jó, hogy a kezdő tanárok bére fényévnyi távolságra van a KSH szerinti átlagkeresettől!

Orbán Viktor szerint jó, hogy a dolgozói szegénység 2010 és 2017 között csaknem megduplázódott!

Orbán Viktor szerint jó, hogy a 65 év felettiek szegénységi aránya 11 év alatt több mint háromszorosára nőtt!

Orbán Viktor szerint jó, hogy a nyugdíjasok sokkal kevesebb nyugdíjemelést kapnak, mert az évenkénti korrekcióba nem építik bele a fizetések növekedését!

Az MSZP szerint a Fidesz kormányzása rossz! Több pénz kell az embereknek és nem csak a választások előtt, hanem az év minden napján! Ezért a 2022 tavaszi kormányváltás után javasoljuk a minimálbér adójának csökkentését és azt, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csupán 5 százalék legyen. A pedagógusok fizetését jelentősen emelni akarjuk, dupla összegű családi pótlékot szeretnénk adni és kezdeményezzük az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását. Az Egységben Magyarországért véget vet a magyar nép kizsigerelésének és több pénzt hagy az embereknél!

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke