2022. január 21., péntek 15:29

A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió közleménye
    Budapest, 2022. január 21., péntek (OS) - Az ENSZ Közgyűlése 2005-ben egyhangú határozatával az auschwitzi haláltábor 1945-ös felszabadításának napját, január 27-ét, a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította. A holokauszt áldozatai között sok roma is van, akiknek a leszármazottjai között többen élnek Békés városában. Ezért is fontos, hogy roma közösségünkben erősödjön az az értékrend, amely az emberi jogok tiszteletén alapszik.

    A Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió erkölcsi feladatának érzi az áldozatokról való megemlékezést, ezért a Cigány Módszertani és Kutató Központtal közösen 2022. január végén, Békésen, a Csillag Szolgáltató Pontban emléknapot szervezünk. Az emléknapon több zsidó származású roma ember vesz részt. Köszöntő beszédet mond Szabó Gábor, a Békés Megyei Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Az emléknap kapcsán történelmi áttekintést nyújt Mucsi András, a Békés Megyei Önkormányzat Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának vezetője, önkormányzati képviselő, történelem szakos tanár. Az esemény kötetlen beszélgetéssel, családi történetek felelevenítésével ér majd véget.

A rendezvényre sajtóanyagot készítünk.

További információ a Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió és a Cigány Módszertani és Kutató Központ közösségi oldalán.
     Kiadó: Magyar Pünkösdi Egyház Országos Cigánymisszió

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.