2022. január 22., szombat 09:25

A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) - Ma avatják a kultúra új lovagjait

    Ma adják át a Falvak Kultúrájáért Alapítvány  által 1998-ban életre hívott  Kultúra Lovagja címet.  A rangos elismerés azokért született,  akik határon innen és túl, huzamos ideje, önzetlenül szolgálják szűkebb, vagy tágabb közösségüket, valamint a magyar és egyetemes kulturális örökség ápolásában, közkinccsé tételében maradandót alkottak.  Teljesítményük, emberi tartásuk, értékrendjük követendő példa a társadalom tagjai számára. A lovaggá ütés a Szent Korona másolatának jelenlétében történik. Az elismertek nyakdíszt és oklevelet kapnak, nevüket bejegyezik a Kultúra Lovagjai Aranykönyvébe.  
A civil szervezetek széleskörű összefogásával megvalósuló XXVI. Magyar Kultúra Napja Gálán 26 személyiség részesül Kultúra Lovagja elismerésben és 3 hagyományőrző szervezet Örökség serleget vehet át. Díszvendégként Palócföld mutatkozik be. A következő gála díszvendége: Bereg kultúrája lesz.
A gála támogatója a Nemzeti Együttműködési Alap
További információ: A Falvak Kultúrájáért Alapítvány honlapján.


     Kiadó: Falvak Kultúrájáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.