2022. január 22., szombat 10:19

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) -

    Prof. Dr. Kásler Miklós a jelenlegi járványhelyzettel kapcsolatban közölte: az omikron rendkívül gyorsan terjed, a duplikációs időszak 2-3 nap. Rámutatott: Franciaországban elérte a napi 330 ezer fertőzöttet, Németországban a 110 ezret. Magyarországon is a hét elején egyik napról a másikra megduplázódott a fertőzöttek száma– mondta. Az oltás fontosságát úgy foglalta össze: a fertőzés lefolyása gyorsabb és enyhébb, különösen az oltottaknál. Az oltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben.
Klinikai tapasztalatok, és ezzel foglalkozó nemzetközi testületek véleménye alapján megtehettük azt, hogy változtattunk – reagált a miniszter arra, hogy 10 napról 7 napra csökkent a kötelező házi karantén időtartama, amely 5 nap után produkált negatív teszttel kiváltható. Az iskolákban az igazolt tanulói fertőzés esetén a fertőzött tanulóval egy osztályba tartozó tanulók közül az oltottak esetében nem kerül sor járványügyi megfigyelésre. A nem oltott tanulók számára a járványügyi megfigyelés időtartama az igazolt fertőzött elkülönítésétől számított 5 nap.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.