2022. január 22., szombat 16:51

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 22., szombat (OS) - Politikai nyilatkozatot fogadott el az LMP Budapest kongresszusa -

    A budapesti reptér környezeti hatástanulmányának elkészítése halaszthatatlan. A bővítést, különösen a légi-teherforgalom kapacitásainak bővítését ne támogassuk. A reptér működésének lakosságbarát újraszabályozását biztosítsuk.

A Városligetben nem támogatjuk további épületek építését. Az egykori Petőfi Csarnok helye legyen teljes egészében zöldterület. Amit még lehet, közparkként újítsunk meg a Városligetben.

A Normafát pihenésre és kirándulásra alkalmas városi erdőként, nem szórakoztató központként kell kezelni, megújítani.

A Népligetet természetközeli és műemlék közparknak kell meghagyni, ennek megfelelően kell fejleszteni.

Az Aquincumi híd esetében teljes körű konzultációt és minden lehetséges szcenárió vizsgálatát várjuk el, beleértve azt is, hogy nem épül híd, vagy csak a tömeg-, gyalogos és kerékpáros közlekedés számára épül híd.

A budapesti agglomerációban korlátozzuk a települések további szétterülését az ingázási kényszer és az ebből fakadó budapesti és agglomerációs problémák csökkentése érdekében.

Mind a fővárosban, mind az agglomerációban törekedjünk a  kompakt városi negyedek létrehozására. Mindenkinek legyen elérhető az élethez szükséges alapvető összes funkció és szolgáltatás 15 perces gyalog-, kerékpáros vagy tömegközlekedési távon belül.


     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.