2022. január 23., vasárnap 14:58

A Mi Hazánk Mozgalom közleménye
    Budapest, 2022. január 23., vasárnap (OS) - Csak a Mi Hazánknak van államfőjelöltje Novák Katalinnal szemben

    Márki-Zay Péter egy interjúban arról is beszélt, hogy az ellenzék nem jelöl köztársasági elnököt. Szóba került az is, hogy a baloldal pártjainak soraiban temérdek áruló található. A Mi Hazánk elutasítja a Gyurcsány-koalíciót, ahogyan a Fidesz korrupt, uram-bátyám rendszerét is. Egyedüli ellenzéki erőként csak nekünk van köztársaságielnök-jelöltünk is, dr. Popély Gyula felvidéki történész, az MTA doktora személyében.

Szimbolikus, hogy a nemzet összetartozását is megtestesítő jelöltet állítunk a legfőbb közjogi méltóság betöltésére, aki nemcsak tudományos munkásságát tekintve kiemelkedő (illetve vezetői alkalmasságát is bebizonyította a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyetteseként), hanem nemzeti elkötelezettségéről is számos alkalommal tanúbizonyságot tett. Popély Gyula az egyetlen pozsonyi magyar általános iskola és gimnázium igazgatója volt 1991-97-ig, amikor a magyarellenes Meciar-kormány kirúgatta, mert a kétnyelvű bizonyítványok állami betiltása ellenére Popély ragaszkodott a magyar nyelvű közokiratok kiállításához. A nemzeti ellenállás hőseként tekintett rá a magyarság akkor, az első Orbán-kormány mégis hagyta, hogy 25 hónapig állástalan legyen – végül Raffay Ernő segítségével lehetett a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója.

A Mi Hazánk Mozgalom egyúttal komolyabb legitimitású, nép általi államfőválasztást szorgalmaz.


     Kiadó: Mi Hazánk Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.