1993. március 11., csütörtök 00:00

Megalakult a Keresztény Nemzeti Összefogás
    

    1993. március 11., csütörtök - A Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt Belgrád rakparti székházában 1993. március 11-én megalakult a Keresztény Nemzeti Összefogás.
    Alapító tagjai a Magyar Anyák Nemzeti Pártja, a Magyarországi Cigányok Kulturális Szövetsége, a Magyar Függetlenségi Párt, a Magyar Frontharcos Szövetség, a Magyarok Nemzeti Szövetsége, a Magyar Keresztény Mozgalom, a Magyar Kertészek Egyesülete, a Mártírok Igazságtevő Bizottsága, a Munkanélküliek Karitatív Egyesülete, a Zsidó Munkaszolgálatosok Országos Egyesülete, a Hadkötelesek Ideiglenes Szövetsége, a Kelet Népe Párt, a Kisemmizettek Érdekvédelmi Egyesülete, az Országos Női Szövetség, a Szentkorona Társaság, a Zrínyi Ilona Társaskör és a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás tizenhét alapítója az erősödő baloldal, illetve liberál-bolsevista blokk ellensúlyaként, keresztény nemzeti centrumként kíván megjelenni. Célja az emberközpontú, valódi jóléti jogállam megteremtése.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás elhatárolja magát minden szélsőségtől, nemzetellenes megnyilvánulástól, felemeli szavát minden olyan törekvés ellen, amely az ország egységét és függetlenségét veszélyezteti.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás tiltakozik az Alkotmánybíróság legutóbbi kárpótlással kapcsolatos döntése ellen, mely további károkat és jogbizonytalanságot okoz.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás tiltakozik dr. Torgyán József, az FKGP elnöke ellen indított koncepciós per ellen és követeli annak megszüntetését.
    A Keresztény Nemzeti Összefogás az 1994. évi választások sikere érdekében együttes erővel akar fellépni. Akik céljainkkal egyetértenek, csatlakozzanak

     (OS)


Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.