2022. január 24., hétfő 16:27

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2022. január 24., hétfő (OS) - Völner-botrány - DK: Varga Juditnak le kell mondania!

    Újabb részletek láttak napvilágot a Völner-Schadl korrupciós botrányban: A 444 szerint a letartóztatott végrehajtók közül ketten is beismerő vallomást tettek, melyben részletezték, hogy Völner és Schadl a korrupciós befolyásolhatóság alapján döntöttek arról, ki lehet végrehajtó. A jegyzőkönyv szerint Völner személyesen is bemutatta Schadlt-t Vargának, hogy a végrehajtói kamarát érintő ügyekről tárgyaljanak, eközben Schadl-t szabadon engedték és az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botrányának kulcsfigurája szabadlábon hátráltathatja is a nyomozást.

A DK szerint komoly kérdéseket vet fel, hogy kinek áll érdekében Schadl szabadlábra helyezése, ezért immár sokadszor fordulunk Varga Judithoz: mióta tudott arról, hogy legfőbb bizalmi emberét kéthavi rendszerességgel fizetik le a minisztérium bejáratától néhány méterre? Mi hangzott el Varga, Schadl és Völner találkozóján? Kapott-e a miniszter vagy a minisztérium más munkatársa is kenőpénzt a hallgatásért? Varga Juditnak vállalnia kell az erkölcsi és politikai következményeket, le kell mondania az igazságügyi miniszteri tisztségéről és mostantól a nyomozóhatóságok rendelkezésére kell állnia!

dr. Csonka Balázs

Az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltje Veszprém 1. választókerületében, ügyvéd, a Magyar Ügyvédi Kamara Veszprém megyei küldöttje


Csonka Balázs sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.