2022. január 25., kedd 12:25

Az Oktatási Hivatal közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - Korszerű nyilvántartási és ügyintézési rendszert fejlesztenek az Oktatási Hivatalba

        Az elektronikus űrlapkezelési szolgáltatások bővülésével a közneveléssel és felsőoktatással kapcsolatos számos ügyben válhat egyszerűbbé, gyorsabbá az ügyintézés. Kényelmesen, online igényelhető egyéni tanulói munkarend, illetve jelenthető be, ha a gyermek külföldön teljesíti óvoda- vagy tankötelezettségét. Online lehet majd jelentkezni a középfokú felvételi központi írásbeli vizsgájára, valamint a hat- és nyolcévfolyamos középiskolákba, a tanulói jogviszonnyal nem rendelkezők pedig az érettségire jelentkezhetnek elektronikusan. A magyar állami ösztöndíjas képzésen tanuló, illetve végzett felsőoktatási hallgatók az ösztöndíjas kötelezettségükkel  kapcsolatos ügyeiket intézhetik majd online.
     A projektet 2020. november 1. és 2022. szeptember 30. között valósítja meg az Oktatási Hivatal. A projektről bővebb információt az Oktatási Hivatal honlapján olvashatnak.

     Kiadó: Oktatási Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.