2022. január 25., kedd 12:59

A Magyar Munkáspárt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - A pekingi olimpia legyen a béke, a humanizmus ünnepe!

        Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnökének nyilatkozata
    
     Néhány nap múlva, február 4-én Pekingben megkezdődnek a XXIV. Téli Olimpiai Játékok. A Magyar Munkáspárt meggyőződése, hogy a pekingi olimpia a legmagasabb szinten megrendezett sportviadal és egyben az olimpiai eszmék, a humanizmus és a béke nagyszerű ünnepe is lesz – nyilatkozta Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt elnöke.
     A Magyar Munkáspárt elismeréssel adózik a Kínai Népköztársaságnak, hogy a feszültséggel teli nemzetközi helyzet és a covid járvány ellenére megszervezte a világ sportolóinak találkozóját. A pekingi olimpia szervezői lenyűgöző technikai újításokkal és kiváló szervezéssel biztosítják, hogy ez az olimpia a környezetet védő, igazi "zöld" olimpia legyen, és minden sportoló, minden részvevő biztonságban érezze magát.
     A Magyar Munkáspárt elítéli minden olyan politikai kísérletet, amelyek megkérdőjelezik a pekingi olimpia tisztaságát, a szervezés minőséget. Elítél minden bojkottfelhívást és egyéb politikai támadást. Elítéli azokat manipulációkat, amelyek a kelet-nyugati konfliktusra, az ukrajnai helyzetre hivatkozva igyekeznek megzavarni az olimpiát.

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.