2022. január 25., kedd 14:02

A Rákóczi Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - A Rákóczi Szövetség, a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége és a Szövetség párt közös sajtótájékoztatót tart Nagysallón a magyar alapiskolába járást 2022. szeptemberétől segítő iskolabuszokról.

    A sajtótájékoztatót Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke, Forró Krisztián, a Szövetség párt elnöke és az érintett oktatási intézmények vezetői tartják.  

Szeptembertől 15 szlovákiai szórványterületen, illetve nyelvhatáron lévő település magyar alapiskolájába segíti a gyermekek iskolába járását a Rákóczi Szövetség 16 iskolabusszal.
Az érintett települések: Nagyszarva, Hetény, Nagysalló, Léva, Ipolyság, Ipolyvisk, Ipolynyék, Ipolybalog, Ipolyvarbó, Losonc, Rozsnyó, Szepsi, Kassa, Bodrogszerdahely és Nagykapos.
Az iskolabuszok célja, hogy az érintett területeken segítsék az alapiskolák biztonságos elérését az kisgyermekek részére és megkönnyítsék a szülők magyar iskolaválasztási döntését.

Részvételi szándékát kérjük jelezze a sajto@rakocziszovetseg.hu email címen.

     Kiadó: Rákóczi Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.