2022. január 25., kedd 14:05

A Táncház Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - Történetek a városi táncház fél évszázadából. A Táncház Egyesület a városi táncház kerek évfordulója alkalmából kampányt indít táncházas történetek és táncházas emlékek, relikviák összegyűjtésére.

    Táncházasokat, táncosokat, zenészeket, kézműveseket kérünk, hogy küldjenek nekünk rövid történeteket, fotókat, dokumentumokat. Olyan írásokat és – mozzanatokról, tárgyi emlékekről készült – fotókat várunk, amelyek a hetvenes évektől napjainkig tartó időszakot idézik meg, és van valamilyen kapcsolódásuk a táncházakhoz, táncházas táborokhoz, tanfolyamokhoz, vagy szólhatnak akár gyűjtési élményekről is. Mint ahogyan a táncház mindig is átívelt határainkon, így ebben a kampányban is számítunk a határainkon túl, vagy diaszpórában élők történeteire és dokumentumaira. Természetesen a világunkba mindig is beletartozó nemzetiségi táncházak sem maradhatnak ki a történetünkből. A beérkezett anyagokból egy kötetet szándékozunk szerkeszteni, amelynek megjelenését az idei Táncház Napjára (május első hétvégéjére) időzítjük. Azok az írások és emlékek, amelyek terjedelmi okokból a nyomtatott változatba nem férnek be, helyet kaphatnak majd az internetes felületünkön. A beküldésre három hét áll rendelkezésére. A felhívás további részletei elérhetőek a Táncház Egyesület honlapján. Szeretettel és kíváncsian várjuk a történeteket és emlékeket a városi táncház fél évszázadából!
    
     Kiadó: Táncház Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.