2022. január 25., kedd 14:59

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - Ha a koronavírus ellen oltható sportolóknak jár ingyenes teszt, akkor a még nem oltható kisgyermekeknek miért nem?

Gyalázatos a kormány részéről, hogy a sportolóknak közpénzből állja a koronavírus elleni védekezés költségeit, miközben a családoknak semmilyen segítséget sem nyújt. Félreértés ne essék, nem az a probléma, hogy ők ingyen kapnak teszteket, hanem az, hogy mindenki másnak súlyos tízezreket kell fizetnie a tesztekért.

Teljesen érthetetlen ez az önkényes megkülönböztetés. Ha a sportolóknak biztosítják az ingyenes teszteket, akkor az 5 év alatti gyermekek számára miért nem?  A legfiatalabbakat még nem lehet oltani a koronavírus elleni vakcinával, az ő szüleiket miért nem támogatja a kormány?

A szakemberek szerint a járvány lassítása érdekében minél több ingyenes tesztelésre van szükség, ezért az MSZP is azt követeli, hogy a kormány biztosítson ingyenesen teszteket minél szélesebb körben, így a kisgyermekes családok számára is!

Több mint 41 ezer honfitársunk halála után hatalmas felelőtlenség, hogy az Orbán-kormány a szakmai szempontokat semmibe véve válogatja ki, hogy kinek ad és kinek nem ingyenesen teszteket.

Kiadó: MSZP Országos Központ