2022. január 25., kedd 15:40

Dúró Dóra független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2022. január 25., kedd (OS) - A Fidesz csúcsra járatta a korrupciót, legyen szó a végrehajtó maffiáról vagy éppen Mészáros Lőrinc meseszerű meggazdagodásáról.

    A Mi Hazánk az egyetlen párt, amely vagyonadóval venné vissza a lopott holmit: a milliárdosoknak igenis nagyobb részt kell viselniük a közterhekből, és a lopott holmit úgy lehet a leggyorsabban visszaszerezni, ha óriási mértékű adót vetünk ki rá. A Mi Hazánk ezt fogja képviselni a Parlamentben is.

Mészáros Lőrinc vagyonával lehagyta Alcsút hajdani urát, Habsburg Józsefet. S, ha már itt tartunk, jegyezzük meg, hogy a Horthy-korszak leggazdagabb magyarjának, Károlyi László grófnak a vagyona mai árfolyamon az ún. Big Mac-árindex számítás alapján 8,35 milliárd forintnak felel meg. Kétszer ennyi jön ki a Darnyi-féle számítással: 16,6 milliárd forint. A második helyezett Festetics Sándor gróf vagyona 7,45 milliárd, illetve 14,8 milliárd forintnak, Habsburg József főhercegé pedig 5,7 milliárd, külföldi árfolyamvesztéssel korrigálva (Darnyi-módszer) 11,4 milliárd forintnak felel meg. A Horthy-korszakban az első tíz leggazdagabb magyar főnemes és nábob összesített vagyona a két módszer szerint, mai árfolyamon: 42,6 milliárd, illetve 94 milliárd forint. Mészáros Lőrincnek ugyanakkor a Forbes számításai szerint 479, 4 milliárd forint a vagyona. Ez pedig azt jelenti, hogy Mészáros Lőrincnek ma már sokkal nagyobb a vagyona, mint a Horthy-korszak leggazdagabbjaié volt együttvéve.
     Kiadó: Dúró Dóra független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.