2022. január 26., szerda 09:46

A Magyar Paralimpiai Bizottság közleménye
    Budapest, 2022. január 26., szerda (OS) - Két kiváló atléta lesz 2022-ben a Magyar Parasport Napjának nagykövete A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) minden évben megválasztja a február 22-i esemény nagykövet párosát. Ebben az évben a paralimpiai bajnok távolugró, Ekler Luca, valamint a világbajnoki bronzérmes gátfutó, Dr. Baji Balázs vállalta el ezt a nemes feladatot.

    Az Országgyűlés 2017. december 12-i ülésén egyhangúlag megszavazta a Kulturális Bizottság ötpárti kezdeményezését, miszerint a fogyatékossággal élő sportolók napját minden év február 22-én ünnepeljük. A dátum megválasztása szimbolikus, hiszen 1970-ben alapították a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubját, a Mozgásjavító Intézmény falai között.
A Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) szakmai támogatásával, ebben az évben is tartalmas programmal készül a jeles nap alkalmából. Az óvodások, általános és középiskolások testnevelés órán kipróbálhatják az MPB által ajánlott sportjátékokat, vagy osztályfőnöki óra keretében érzékenytő programon vehetnek részt. Ebben az évben a program a magyarországi egyetemek részvételével egészül ki. A Magyar Parasport Napja nagyköveteinek fő feladata, hogy hírét vigyék az eseménynek, ezzel felhívva a figyeltem a hazai fogyatékossággal élők sport mozgalmára.
     Kiadó: Magyar Paralimpiai Bizottság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.