2022. január 26., szerda 19:31

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 26., szerda (OS) - Élelmiszerárstop - A vásárlókat információs táblákon is tájékoztatnia kell a boltoknak

A február elsején életbe lépő élelmiszerárstopról a vásárlókat információs táblákon is tájékoztatnia kell a boltoknak -  az erről szóló rendelet, a használandó logó és arculat hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Mint az már ismert, a kormány február 1-jétől több alapvető élelmiszerárát befagyasztja a tavaly október 15-ei szinten. Az élelmiszerárstop célja, hogy megvédje a magyar lakosságot a járvány és az elszabadult európai energiaárak miatt hazánkba is begyűrűző élelmiszerár-növekedéstől.

Az élelmiszerárstop 7 terméket érint. Ezek: a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell, csirke far-hát és a 2,8 százalékos UHT tehéntej. E termékek árát úgy kell megállapítani, hogy az nem lehet magasabb a 2021. október 15. napon alkalmazott árnál. Az árstop 2022. február 1-től május 1-ig tart.

E nagy mennyiségben fogyó élelmiszerek árának csökkenétésvel havonta több ezer forintot takaríthatnak meg a vásárlók, az árstop különösen  védi a gyermekes családokat és az időseket.

Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ