2022. január 27., csütörtök 10:15

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2022. január 27., csütörtök (OS) - A holokauszt nemzetközi emléknapjára

        1945. január 27. az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának a napja. A mai napon emlékezünk meg arról a több millió emberről, akik a gyűlölet politikájának estek áldozatul.
     Történelmünk legszörnyűbb helyszínei, az egykor Európa közepén működő haláltáborok a mai napig arra figyelmeztetnek, hogy közös felelősségünk fellépni a szélsőséges gondolatok terjedése ellen. Több mint hetven évvel a szörnyű tragédia után, ezért azzal tisztelhetjük meg leginkább az áldozatok emlékét, ha nemet mondunk a gyűlöletre, a megbélyegzésre, a kirekesztésre és a közönyre, mindarra amelyek elvezettek a múltbéli alávaló tettekhez.
     Nem engedhetjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát! A holokauszt nemzetközi emléknapján ezért az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett meg kell erősítenünk az egymás iránti felelősségvállalást is.
     Mély szomorúsággal és gyásszal rójuk le kegyeletünket a népirtás áldozatává vált sok millió embertársunk emléke előtt. Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.