2022. január 27., csütörtök 19:11

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 27., csütörtök (OS) - Tóth Bertalan nyílt levele Áder Jánoshoz

    Tisztelt Elnök Úr!

Az Országgyűlés a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. törvény (továbbiakban: Ve.) 20. § (1) bekezdése alapján az Ön javaslatára választja meg a Nemzeti Választási Bizottság tagjai és póttagjait. Az Alaptörvény 9. cikk (1) bekezdése alapján Ön, mint Köztársasági Elnök "őrködik az államszervezet demokratikus működése felett". A Ve. 2. § (1) bekezdés a) pontja alapján a választási eljárás során érvényre kell juttatni a választási tisztaságát, mint alapelvet, amely minden választási szerv kötelezettsége is egyben.
Tekintettel a fentebb leírt, folyamatban lévő korrupciós ügyre valamint arra, hogy a nyomozati iratok alapján ebben a Nemzeti Választási Bizottság egyik tagja is érintett így a választás tisztaságának NVB általi biztosítása iránt kétségek merülnek fel pusztán azáltal is, hogy egy folyamatban lévő korrupciós ügyben az érintett tag nem tudta tisztázni magát. Egyes értesülések szerint az érintett tag ráadásul a Nemzeti Választási Bizottság Elnöke.

Tekintettel arra, hogy a fent említett személyt Köztársasági Elnök Úr javasolta a Nemzeti Választási Bizottságba és tekintettel az Alaptörvényben foglalt jogköreire kérem Tisztelt Elnök Urat, hogy az alábbi kérdésekre válaszolni szíveskedjék:
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.