2022. január 28., péntek 07:51

A Magyar Autóklub közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 28., péntek (OS) - A Magyar Autóklub közlekedésbiztonsági kampányt hirdet

A Magyar Autóklub az utóbbi időben a vasúti átjáróban bekövetkezett megnövekedett számú halálos kimenetelű balesetre figyelemmel 2022. évtől kezdődően kampányt indít a vasúti átjárón történő áthaladás során keletkező közúti balesetek számának csökkentése érdekében, ennek keretében
- részint folyamatos felhívást intéz az autósokhoz, hogy mindig fokozott körültekintéssel közelítsék meg a vasúti átjárókat, és vegyék figyelembe a KRESZ ezzel kapcsolatos többlépcsős követelményrendszerét,
- másrészt szorgalmazza a kiemelten veszélyes, kizárólag fénysorompóval biztosított vasúti átjárók minél nagyobb számban történő legalább félsorompóval történő felszerelését, a sorompó nélküli (akár fénysorompóval ellátott) vasúti átjárók számának csökkentését, a teljes sorompóval ellátott vasúti átjárók számának növelését, az ezzel kapcsolatos változásokat figyelemmel kíséri, és erről az autós közvéleményt időközönként tájékoztatja.

Kiadó: Magyar Autóklub