2022. január 31., hétfő 21:39

A Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezetének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. január 31., hétfő (OS) -

    "Évtizedes nemzetközi és hazai tapasztalatok mára egyértelműen alátámasztották, hogy azoknak az SM betegeknek legjobbak az esélyei a relapszusok és idegkárosodások elkerülésére, illetve elodázására, akiket mielőbb diagnosztizálnak és kezelni kezdenek" – tudósít a lap egy másik összeállítása. A magazin kiemelten foglalkozik a látóideg-gyulladás neurológiai okaival, a gyermekvállalás és családtervezés kérdésével, bemutatja a hazai SM betegeket segítő szervezetek munkáját, aktualitásait. A lapot a Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete adja ki.

Amint B. Papp László főszerkesztő kiemeli, az ingyenes és hirdetéseket sem közlő országos civil újság eljut országszerte a neurológiai osztályokra és a területi betegszervezetekhez is. A lapszámok teljes terjedelemben, szabadon letölthetők a Magyar Sclerosis Multiplexes Betegekért Alapítvány honlapjáról is.

A leggyakrabban a húszas-harmincas éveikben járó fiataloknál megjelenő SM-t meggyógyítani még nem tudják, a mielőbb megkezdett gyógyszeres kezelés ad reményt, hogy a betegek minél hosszabban élhessenek minél jobb állapotban. Az idegrendszer károsodásának mértéke és üteme határozza meg egy SM beteg sorsát: a kezeléseknek köszönhetően a betegek egyre nagyobb része hosszú távon viszonylag kevés panasszal együtt élhet a betegséggel, ám vannak, akiket még így is a leépülés és kiszolgáltatottság fenyeget.

További sajtóinformációk, interjúszervezés:
Deli Mónika sajtóreferens
sm@civilprojekt.hu
+3620 278-3110

     Kiadó: Békés Megyei Sclerosis Multiplexes Emberek Közhasznú Szervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.