2022. február 1., kedd 08:59

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Államtitkárságának közleménye
    Budapest, 2022. február 1., kedd (OS) - Már február 1-jén utalják a családtámogatásokat. Több mint egymillió ember kapja meg a szokásos időpontnál hamarabb, február elsején a családtámogatási ellátását – közölte Zsigó Róbert, a családokért felelős államtitkár.

        930 ezer ember bankszámlájára már február elsején megérkezik a családtámogatási ellátása - a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES) és a gyermeknevelési támogatás (GYET) – mondta az államtitkár. Zsigó Róbert hozzátette, hogy ezen juttatások postai kézbesítése is február elsején kezdődik meg a 280 ezer címzett részére. Így összességében 32 milliárd forintos keretösszegből mintegy 1,2 millió ember kapja meg február első napjától a Magyar Posta és a Magyar Államkincstár közreműködésével a január hónapra esedékes jogosultságát.
     Elhangzott: szintén február elsején fizetik ki 5 %-kal emelt összegben a 2022. január hónapra járó fogyatékossági támogatást és a vakok személyi járadékát, amely további több mint 102 ezer embert érint. Magyarország családbarát ország, a kormány továbbra is kiemelten támogatja a gyermekes családokat.

     Kiadó: Miniszterelnökség Családokért Felelős Államtitkársága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.