2022. február 1., kedd 19:50

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság közleménye
    Budapest, 2022. február 1., kedd (OS) - A cickafark az Év Gyógynövénye

    A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGyT) Gyógynövény Szakosztálya 2022-ben az Év Gyógynövényének a cickafarkat választotta.
A Magyar Gyógyszerkönyvben a közönséges cickafark (Achillea millefolium) hivatalos, de Magyarországon főként a mezei cickafark (Achillea collina) virágos hajtását gyűjtik és használják. A növény teáját gyomor- és bélgörcsökkel járó emésztési panaszok enyhítésére, valamint étvágyjavítóként és a menstruációs fájdalmak esetén alkalmazzák. Külsőleg felületi sebek kezelésére, illetve nőgyógyászati, húgyúti és végbéltáji gyulladások esetén használják. A cickafark gyógyászati alkalmazása biztonságos; hazánkban számos teakeverék, kozmetikum és étrend-kiegészítő alapanyagaként népszerű gyógynövény.
Az MGyT Gyógynövény Szakosztályának célja, hogy tevékenységével hozzájáruljon a gyógynövények szakszerű alkalmazásának terjedéséhez. Az Év Gyógynövényének megválasztásával évről évre újabb gyógynövényre irányul a figyelem, és a kiválasztott növénnyel kapcsolatos ismeretek, a hatásával, alkalmazásával összefüggő fontosabb információk az érdeklődők széles köréhez juthatnak el.

     Kiadó: Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.