2022. február 2., szerda 18:31

A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 2., szerda (OS) - Gyalogsági harcjárművekre vonatkozó ajánlatot tett Szlovákiának Magyarország kormánya

    Magyarország kormánya, együttműködésben a Rheinmetall cégcsoporttal a Lynx KF41 gyalogsági harcjárműtípusra vonatkozó ajánlatot tett Szlovákiának. "Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy olyan projektben vehetünk részt, mely erősíti Szlovákia szuverenitását haderejének modernizációja révén, együttműködésben nagy hagyományokkal bíró hadiiparával. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy erős Szlovákia nagymértékben járul hozzá a magyar emberek biztonságához is“ – közölte a védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.
Martóh Gáspár kifejtette: a magyar hadiipar fejlesztésének koncepciójában kezdettől fogva fontosnak tartották a regionális munkamegosztásban, közös projektekben rejlő előnyöket. "A Lynx harcjármű előállítása kapcsán most lehetőség nyílik az értékes képességekkel rendelkező szlovák hadiiparral történő, széleskörű együttműködésre. Ezzel új korszakba, érdemi fázisba léphet a régóta óhajtott térségi együttműködés“ – közölte a kormánybiztos. Emlékeztetett, hogy a NATO Közép-európai Többnemzeti Hadosztály-parancsnoksága (MND-C) mellett a hatékony katonai együttműködés, s ezáltal a térség biztonságához való hozzájárulás nagymértékben függ a haditechnikai eszközpark interoperabilitásától, átjárhatóságától. Ennek legjobb módja, ha az olyan szoros szövetségesek, mint Szlovákia és Magyarország fő fegyverrendszereik ipari hátterét közösen biztosítják.

     Kiadó: A Védelmi Fejlesztésekért Felelős Kormánybiztos

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.