2022. február 4., péntek 11:46

A Miniszterelnökség Családokért Felelős Államtitkárságának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 4., péntek (OS) - Ismét lehet pályázni bölcsődei férőhelyek létesítésére.

        2014 és 2021 között több mint 177 milliárd forint összegű forrás állt rendelkezésre a férőhelyek fejlesztésére. A 2021-2027 közötti fejlesztési időszakban további közel 100 milliárd forint összegű fejlesztési forrás fordítható komplex bölcsődefejlesztésre. A kormány bölcsődefejlesztési programjában meghirdetett pályázatra új bölcsődét, mini bölcsődét, vagy családi bölcsődét tervező háromezer vagy annál nagyobb lakosságszámú települések helyi önkormányzatai, országos- és helyi nemzetiségi önkormányzatai, valamint az érintett települések egyházai jelentkezhetnek.
     A felhívás a Pályázat honlapon érhető el, a jelentkezők az online felületen található kitöltő rendszer segítségével adhatják le a szükséges dokumentumokat 2022. február 28-ig. Pályázni nemcsak új ingatlan építésére lehet, hanem meglévő ingatlan átalakítására vagy meglévő bölcsőde bővítésére is, amennyiben a beruházással új férőhelyek jönnek létre. A bővítés minimális feltételeként a jelentkezőknek legalább egy plusz bölcsődei, mini bölcsődei csoportszoba vagy egy családi bölcsőde kialakítását kell vállalniuk. A vissza nem térítendő támogatás összege minimum bruttó 50 millió, maximum bruttó 1,44 milliárd forint, az önerő nem feltétel. A támogatás forrását Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Terve biztosítja.

     Kiadó: Miniszterelnökség Családokért Felelős Államtitkársága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.