2022. február 7., hétfő 14:48

A Magyar Víziközmű Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 7., hétfő (OS) - A Magyar Víziközmű Szövetség az alábbiakban reagál a sajtóban megjelent csapvízzel kapcsolatos felháborító hírekre: ezúton szeretnénk megnyugtatni Magyarország lakosságát és a sajtó munkatársait is, hogy hazánkban a csapvíz kiváló minőségű és bátran fogyasztható.

        A MaVíz, a magyarországi víz- és csatornaszolgáltató szervezetek, valamint a kapcsolódó vízipar, kereskedelem és oktatási intézmények társadalmi úton szervezett, önálló szakmai érdekképviseleti szervezete. A Szövetség kiemelt feladatának tekinti, hogy tagszervezeteit hatékonyan képviselje minden olyan jellegű témában, amely a társadalmi megítélés során hangsúlyt kap.
     A Szövetség felhívja a figyelmet arra, hogy a hétvégén megjelent rémhírt keltő közleményeket felháborítónak tartja és a hazai víziközmű szolgáltatók nevében kikéri azt, hogy mérgező lenne a csapvíz! Mérésekkel alátámasztott és megerősített tény, hogy a Magyarországon szolgáltatott ivóvíz kiválóan megfelel az Európai Uniós előírásoknak és jogszabályoknak.

     Kiadó: Magyar Víziközmű Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.