2022. február 9., szerda 09:26

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének közleménye
    Budapest, 2022. február 9., szerda (OS) - VAKON A MUNKA KAPUJÁBAN – HIÁNYPÓTLÓ KIADVÁNY

        A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) új könyve joggal nevezhető hiánypótlónak. Miért? Nos, mert a látássérült emberek tanulási és munkavégzési képességeivel annyira nincsen tisztában a közvélemény, hogy sokkolóan hatnak azok az adatok, amelyeket a Vakon a munka kapujában című kiadványban olvashatunk. Sőt, gyaníthatóan még maguknak a látássérült embereknek is meglepőek lehetnek azok a tények, amelyeket az Esély a jövőre – Foglalkoztatás 2020-231 – elnevezésű projekt keretében gyűjtött össze a szerző, Gy. Dobos Mariann. Például, hogy 50 féle, FEOR-számmal beazonosított munkakört is elláttak és ellátnak látássérült munkavállalók.
     Mára ugyanis az informatika lett a legújabb akadálymentesítési eszköz a látássérült emberek körében, és így teljesen új munkakörök jelentek meg a palettán. A képszerkesztés és videókészítés kivételével jóformán minden informatikai feladat elvégezhető a képernyőolvasó, illetve a speciális nagyító programok segítségével. Fodor Ágnes elnök így foglalja össze a könyv üzenetét: "Bízunk abban, hogy pozitív megerősítést nyújtunk a munkáltatóknak ahhoz, hogy látássérült munkatársakat alkalmazzanak. Ezenkívül inspirációt adunk a látássérült embereknek pályaorientációjukhoz".
     A kiadvány elektronikusan is elérhető honlapunkon.
     Kontakt személy: Fodor Ágnes, tel.: +36703875260.
     Támogatók: Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet, EMMI.

VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.