2022. február 12., szombat 17:32

Az MSZP Országos Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 12., szombat (OS) - Az orbáni lázálmok helyett beszéljünk a magyar valóságról!

A kormányfő elhallgatta azt a tényt, hogy a Fidesz rárobbantotta a szegénységet az országra: a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él; a dolgozói szegénység 2010 és 2017 között csaknem megduplázódott, az egyszülős családok szegénységi aránya pedig 2018 és 2020 között 21,6 százalékról 28,2 százalékra emelkedett; a miniszterelnök azt is elhallgatta, hogy a 65 év felettiek szegénységi aránya 11 év alatt több mint a háromszorosára nőtt!

Magyarországon megélhetési válság van! 12 év fideszes kormányzás után a csirkefar-hát árát hatósági árral kellett rögzíteni, miközben Völner Pál és barátai kilakoltatott családokon nyerészkedtek! A közpénzen meggazdagodott fideszes kiváltságosok pedig luxusjachtokon nyaralnak, helikoptereznek és szétlopják az országot!

Orbán azt sem említette, hogy a beszéde alatt is emberek haltak meg a Fidesz által rosszul kezelt járványban! Több mint 42 ezer honfitársunkat veszítettük el – mintha Hódmezővásárhely polgárai mind eltűntek volna! Erre mit mondana Orbán Viktor? Hoz majd egy rendeletet, mint amilyennel a kórházakból is kitiltotta a nyilvánosságot? Születik egy kormányhatározat, hogy az elveszített édesanyákról, édesapákról és gyermekekről tilos lesz beszélni?

Kiadó: MSZP Országos Központ