2022. február 14., hétfő 07:35

Az Ökumenikus Keresztény Egyház Vallási Egyesület közleménye
    Budapest, 2022. február 14., hétfő (OS) - A házasság hetén jelenik meg "A házasság tervrajza" a családos diakónus, Tóth Mihály tollából. A lelkész új könyvében előítélet nélkül szólítja meg a házasságra készülőket és beszél a családról, mint a társadalom legfontosabb építőkövéről.

        "A házasságban sokan gúzsba kötve képzelik el magukat. Azt érzik, olyasmit vállalnak, ami korlátozza őket, pedig a házasság valójában érzelmi szabadságot ad két embernek. A házasságkötéskor ígéretet teszek a másiknak, hogy minden körülmények között szeretni fogom. Ez a feltétel nélküli szeretet pedig lehetővé teszi, hogy ne kelljen semmiféle szerepet eljátszani. A kérdés valójában az, képesek-e a párok egymáshoz idomulni, hogy a másik ember segítőtársai legyenek" - mondja az Ökumenikus Egyház diakónusa.
     "A házasság tervrajza" nem véletlenül Valentin-napon jelenik meg, hiszen a szerelem is a szeretet része, de csak egy része annak - hívja fel rá a figyelmet a diakónus, aki maga is családos ember, így napi szinten éli át mindazt, amiről a párokkal is beszélget a jegyesfelkészítések során.
     "A romantikus szerelem elsöprő, hatalmas lendületű érzelem, amihez ma már a szex is gyakran társul. Ez hajlamossá tesz azt gondolni, hogy a másik a hozzánk illő társ. Szeretni viszont nem csak addig kell a másikat, amíg birtokolni akarjuk őt" - vélekedik a lelkész. Éppen ezért fontos, hogy a házasság alapja ne csupán egy érzés, hanem egy elhatározás, felkészült döntés legyen.
     A könyv a 2408 technikai számra felajánlott egyházi 1%-okból jelenik meg.

     Kiadó: Ökumenikus Keresztény Egyház Vallási Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.