2022. február 15., kedd 11:27

Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 15., kedd (OS) - Ombudsmanhoz fordulok a pedagógussztrájk alapjogsértő ellehetetlenítése miatt!

    Most kellene az asztalra csapnia az ombudsmannak: a kormány fogta magát, és hozott egy rendeletet arról, hogy nem sztrájkolhatnak a pedagógusok. A sztrájkjog még a saját alaptörvényük szerint is alkotmányos alapjog, az pedig, amit most látunk, a veszélyhelyzettel és a rendeleti kormányzással való masszív visszaélés.
Messziről kilóg a lóláb: ha már időhúzással és az érdekképviseletekkel való egyeztetések szabotálásával nem tudták ellehetetleníteni a sztrájkot, hát a bíróságok kezéből veszik ki a jogot, hogy meghatározzák a még elégséges szolgáltatás feltételeit. A pénteki rendelet szerint az EMMI úgy képzeli a "sztrájkot", hogy közben zavartalanul folyik az oktatás. Hogyne!
Az érvelés abszurdabb már nem is lehetne: a kormány szerint "a gyermekek, tanulók köznevelési rendszer keretében történő nevelésének és oktatásának folyamatossága, valamint a járványügyi intézkedések hatékony végrehajtása érdekében" kell szabályozni a még elégséges szolgáltatást.
Akkor felteszek két kérdést:
A tantermi oktatás folyamatossága mióta járványügyi vagy közegészségügyi érdek?
Miért PONT most lett fontos a kormánynak, hogy ne legyenek csoportösszevonások? A pedagógushiány miatti összevonások eddig miért nem aggasztották őket?!


     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.