2022. február 15., kedd 17:11

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 15., kedd (OS) - A Médiatanács válasza a Magyar Lapkiadók Egyesületének - A Magyar Lapkiadók Egyesülete levélben fordult az NMHH Médiatanácsához, azt követően, hogy internetes tárhelyszolgáltatók a közelmúltban több megkeresést kaptak, amelyek jogellenes tartalmak törlését kezdeményezték. Az eddigi gyakorlat szerint az efféle – legtöbb esetben személyiségi jogokat sértő – tartalmak levételét a közzétételért felelős kiadótól vagy tartalomszolgáltatótól kérték, nem pedig a tartalom megjelenésében közvetlenül nem érintett tárhelyszolgáltatótól.

    A testület válaszában leszögezte, hogy ugyan állásfoglalást csak konkrét hatósági ügyhöz kapcsolódóan tehet, a szabályozás általános bemutatása által azonban nem lépi túl törvényben rögzített mozgásterét. Ennek megfelelően a Médiatanács válaszlevelében tájékoztatta az egyesületet, hogy az elektronikus kereskedelemről szóló törvény szabályozza a kérdést, amely rögzíti, hogy a tárhelyszolgáltató kérelemre köteles eljárni, és meg kell ítélnie a vizsgált tartalom jogszerűségét vagy jogellenességét. Amennyiben jogellenesnek találja, úgy köteles azt eltávolítani az általa tárolt tartalmak közül.
     Kiadó: Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.