2022. február 16., szerda 10:26

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 16., szerda (OS) - Megbélyegzés helyett tükörbenézésre van szükség - Trócsányi László sajtóközleménye

    Az Európai Parlament jelentésben elemezte az Egyesült Királyság Európai Unióból való kilépési folyamatának jogi tapasztalatait. Trócsányi László, a Fidesz EP-kéviselője a jelentéssel kapcsolatban elmondta, hogy a kilépés után két évvel az önvizsgálat fontos, de sajnálatos, hogy valódi tükörbenézés helyett a jelentés nem tárgyilagos, megbélyegzi az Egyesült Királyságot, centralizációra törekszik és súlyos jogi természetű hibákat is tartalmaz.  

Két év telt el a britek Európai Unióból való kilépése óta, valamint bő egy év az átmeneti időszak vége óta. Az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottsága (AFCO) által kidolgozott jelentésében megvizsgálta a kilépési eljárással kapcsolatos jogi tapasztalatokat. A jelentés kapcsán Trócsányi László felszólalásában hangsúlyozta, hogy a kilépés a tagállamok szuverenitásából fakadó joga, ugyanakkor "a briték szuverén döntését sajnálattal vettük tudomásul, fontolgatva, hogy mit tehetett volna jobban az Európai Unió a kilépés elkerülése érdekében." Rámutatott, hogy az önvizsgálatra "jó alkalommal szolgálhatna az Európa jövőjéről szóló konferencia, ha őszinte tükörbenézés lenne és minden véleményt valóban meghallgatna."

     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.