2022. február 16., szerda 10:26

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 16., szerda (OS) - Megbélyegzés helyett tükörbenézésre van szükség - Trócsányi László sajtóközleménye

    A jelentés célja hasznos és szükséges, ugyanis a kilépési eljárás egyes jogi vonatkozásait, a felmerült gyakorlati problémákat érdemes áttekinteni, azokból következtetéseket levonni. Megállapította,  hogy sajnálatos módon a jelentés nem tölti be funkcióját, ugyanis az nem tárgyilagos, szükségtelenül megbélyegzi az Egyesült Királyságot, valós következtetések levonása helyett a centralizációt szolgálva szükségtelen szerződésmódosításokra tesz javaslatot. Ezen felül még súlyos jogi hibákat is tartalmaz. "A tervezet az Unió alkotmányos identitásának elemeit boncolgatja, holott az Európai Unió - szemben a tagállamokkal - nem állam, így nem rendelkezik alkotmánnyal és ebből kifolyólag nem rendelkezhet alkotmányos identitással sem. A kilépési értesítéssel kapcsolatban pedig olyan, az Európai Bíróság által sem osztott, elfogult értelmezést vázol fel, amely nem egyeztethető össze az uniós joggal" - tette hozzá a képviselő.

"A 21. századi kihívások megoldásához az Európai Uniónak - a megbélyegző nyelvezetű jelentések elfogadása helyett - partnerként és szövetségesként kell az Egyesült Királyságra tekintenie" - zárta gondolatait a magyar képviselő.

     Kiadó: FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.