2022. február 18., péntek 16:18

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 18., péntek (OS) - Mintegy 20 ezerrel dolgoznak többen Heves megyében 2010-hez képest

"Magyarország gazdasági teljesítménye már 2021 közepén elérte a vírusválság előtti szintet, míg a világgazdaság a becslések szerint csak 2022 végére éri utol magát. A kormányzati munkahelyteremtő intézkedések eredményeként Heves megyében 2010-hez képest 20 ezer fővel sikerült bővíteni a foglalkoztatást, az akkor 13 százalék feletti helyi munkanélküliségi ráta mára kevesebb mint a negyedére esett vissza" – fejtette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zónáról szóló találkozón 2022. február 18-án, Egerben.

A magyar kormány 2020-ban döntött a gazdaságfejlesztési zónák létrehozásáról annak érdekében, hogy a történelmi régiók versenyképes gazdasági egységekként fejlődhessenek tovább. Az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna célja Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék országhatárokon átnyúló hatású, átfogó fejlesztése. A zóna stratégiai jövőképe szerint erősségeire alapozva 2030-ra Magyarország legnagyobb ipari tudásparkjává válik, gazdasága innovációra épül, és magas hozzáadott értéket képvisel. Palkovics László a terület országgyűlési képviselőivel, megyei és városi vezetőivel tekintette át a fejlesztési elképzeléseket, az előkészítésükben elért előrehaladást.
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium