2022. február 18., péntek 16:18

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 18., péntek (OS) - Mintegy 20 ezerrel dolgoznak többen Heves megyében 2010-hez képest

    Heves megye húzóágazatai központi szerepet töltenek be a versenyképesség javításában, az elektronikai ipar, a háztartásigép-ipar, az élelmiszeripar, a jármű- és gépipar, a vegyipar, a kereskedelem mindenütt a legnagyobbak között van. A térségben a többi között kiemelkedően teljesít a vasúti járműgyártás, az autóipari beszállítói tevékenység, a mezőgazdasági gépgyártás és innováció, a gyógyszergyártás és a szolgáltató szektor is.

Palkovics László miniszter, kormánybiztos elmondta: "A munkaalapú gazdaság és társadalom kiépítésében elért eredmények válságállónak bizonyultak, többen dolgoznak Magyarországon, mint a rendszerváltás óta bármikor. A munkahelymegőrző és munkahelyteremtő programok révén Heves megyében több mint 16 ezren részesültek összesen mintegy 7,3 millió forintos támogatásban. A megyeszékhelyet az M3 autópályából leágazó M25 autóúttal kötöttük be a gyorsforgalmi hálózatba. Jelenleg is zajlik az Eger, Gyöngyös és Hatvan elkerülők megépítésének és a Bátonyterenye-Ózd közötti főútszakaszok fejlesztésének előkészítése. A jelenleg futó programokban 48 megyei útszakasz újul meg összesen 136 kilométer hosszban. Verpelétnél nyílt hozzáférésű rakodóterületet létesítünk, így több tehervonat közlekedhet erre, kiváltva a közúti szállítások egy részét, a teherautók tehát kevésbé zavarják majd a térségben élőket."
     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.