2022. február 18., péntek 17:38

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2022. február 18., péntek (OS) - A kamatstop kiterjesztéséről döntött a kormány

    A kormány a jelzálog alapú hitelek mellett a lakáscélú pénzügyi lízingszerződésekre is kiterjeszti a kamatstopot. Az intézkedés október végi szinten rögzíti a lakáscélú lízingszerződések kamatait hasonlóan mint a jelzáloghitelek esetében bevezetett kamatstophoz. A márciusi lízingdíjak tehát már alacsonyabbak lesznek, mint a korábbiak és abból a januári túlfizetés is jóváírásra kerül. A kamatstoppal eddig közel félmillió család élhetett, a mostani intézkedés pedig több ezer családot érinthet.
     Az áremelkedésektől egész Európa szenved, elsősorban az energiaárak növekedése miatt. Vannak uniós országok, ahol 10% felett jár az infláció. Magyarországon is ez lenne a helyzet, ha a kormány nem védené folyamatosan a családokat. A kormány nem nézi tétlenül az árak emelkedését, a kamatstopon túl, már bevezettük a benzinár- és az élelmiszerstopot. A rezsicsökkentést pedig továbbra is fenntartjuk, ezáltal a magyar családok fizetik Európa egyik legalacsonyabb gáz és áram díját.
    
     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.