2022. február 23., szerda 10:31

Az Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. február 23., szerda (OS) - Széklettől elfertőződött sebek és elektrosokk, nyomoz a rendőrség a pszichiátria ellen Tíz évig gyógyszerezték, fekvőbeteg lett egy budapesti pszichiátrián, fekáliával fertőzött felfekvései miatt vérmérgezést kapott, aztán elektrosokkolták a harmincas férfit – végül belehalt a kezelésekbe. A fővárosi rendőrség most nyomoz a pszichiátriai klinika ellen, ahol ez a horrortörténe lezajlott.

    Egy évtizede tömték pszichiátriai szerekkel, de csak pánikszerű félelem és szűnni nem akaró remegés lett a kezelések eredménye, így a család arra kényszerült, hogy kórházba utaltassák a férfit.
A pszichiátrián sem javult az állapota – persze a korábbi szereket továbbra is kapta –, sőt a folyamatos fekvéstől sebek keletkeztek a testén, melyek saját székletétől el is fertőződtek.
Miközben önkívületi állapotban feküdt, kezelőorvosa elektrosokknak (ECT) is alávetette. Ettől finom rángások lettek úrrá rajta, amit a pszichiáter a zárójelentés szerint jó jelnek tartott:
"A szeptikus [elfertőződött] állapot zajlása közben is folytattuk az ECT- kezelést, mert a mozgás javulását az általános állapotjavulás előfeltételének tartottuk."
A tizedik sokk után abbahagyták a kezeléseket, ám a férfi testét közben húsevő baktérium fertőzte meg. Állapota ekkorra már annyira leromlott, hogy néhány héten belül elhunyt.
A történtek után a rendőrség megkezdte a nyomozást, melyben egy, a pszichiátriákon előforduló jogsérelmek feltárására szakosodott jogvédő szervezet is segíteni fog.

További információ: +36-70/330-5384
     Kiadó: Állampolgári Bizottság Az Emberi Jogokért Közép-Kelet-Európa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.