2022. február 23., szerda 15:28

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 23., szerda (OS) - A Párbeszéd garanciákat követel a civil szervezeteknek

    A hazai civil társadalom az elmúlt tizenkét év legnagyobb kormányzati támadását szenvedte el az elmúlt napokban. Orbán Viktor a választások közeledtével új ellenséget talált Iványi Gábor lelkész személyében, amikor a Fidesz szerveként működő NAV megszállta az Oltalom Karitatív Egyesület székházát, mivel az a kormány által ki nem fizetett több milliárdos támogatás miatt nem tudta minden adófizetési kötelezettségét teljesíteni. A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan az a boszorkányüldözés, amelyet évek óta folytat Orbán és "keresztény" kormánya, ezért a párt Civil Stratégiája garantálja, hogy a civil szervezetek politikától függetlenül, zavartalanul, megfelelő anyagi támogatással működjenek.

Egy szolidáris és zöld társadalomban a civil szervezeteknek elengedhetetlen szerepük van, így a Párbeszéd kormányra kerülése esetén támogatni fogja a Civilizáció koalíció által megfogalmazott célokat és törekvéseket, valamint saját Civil Stratégiája segítségével azon fog dolgozni, hogy ezen szervezetek politikától függetlenül, zavartalanul és megfelelő anyagi körülmények között működjenek.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.