2022. február 23., szerda 15:28

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 23., szerda (OS) - A Párbeszéd garanciákat követel a civil szervezeteknek

A hazai civil társadalom az elmúlt tizenkét év legnagyobb kormányzati támadását szenvedte el az elmúlt napokban. Orbán Viktor a választások közeledtével új ellenséget talált Iványi Gábor lelkész személyében, amikor a Fidesz szerveként működő NAV megszállta az Oltalom Karitatív Egyesület székházát, mivel az a kormány által ki nem fizetett több milliárdos támogatás miatt nem tudta minden adófizetési kötelezettségét teljesíteni. A Párbeszéd szerint elfogadhatatlan az a boszorkányüldözés, amelyet évek óta folytat Orbán és "keresztény" kormánya, ezért a párt Civil Stratégiája garantálja, hogy a civil szervezetek politikától függetlenül, zavartalanul, megfelelő anyagi támogatással működjenek.

Egy szolidáris és zöld társadalomban a civil szervezeteknek elengedhetetlen szerepük van, így a Párbeszéd kormányra kerülése esetén támogatni fogja a Civilizáció koalíció által megfogalmazott célokat és törekvéseket, valamint saját Civil Stratégiája segítségével azon fog dolgozni, hogy ezen szervezetek politikától függetlenül, zavartalanul és megfelelő anyagi körülmények között működjenek.

Kiadó: Párbeszéd