2022. február 24., csütörtök 10:13

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2022. február 24., csütörtök (OS) - Fájdalmat vagy életet?! Az endometriózis világnapja alkalmából március hónapban országszerte előadássorozatot szervez az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány, hogy felhívja a figyelmet a női egészséget érintő, jelenleg gyógyíthatatlan, krónikus betegségre.

        A fájdalmas menstruáció 10 évente egy évet elvesz az érintettek életéből. A WHO is kiemelten fontosnak tartja a figyelemfelhívást az endometriózisra, ugyanis a nemzetközi kutatások szerint világszerte 190 millió reproduktív korban lévő nő él fájdalomban vagy küzd termékenységi nehezítettséggel az endometriózis miatt. A rendezvénysorozat mellett Szepesvári Petra, pécsi származású fotóművész endometriózis témájú fotóiból vándorkiállítást tekinthetnek meg az odalátogatók. A jótékonysági eseményekre is várják az érdeklődőket – korcsolyázás, ebéd -, amely bevételét az alapítvány preventív célokra fordítja. A világnaphoz kapcsolódva idén is keresik az Endometriózis Nagykövetét, melyre bárki jelentkezhet, civilek, szakértők, akár újságírók is.
     További részletekért látogassanak el az Endometriózis Magyarország internetes portáljára.

     Kiadó: "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.