2022. február 24., csütörtök 11:46

Az Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006 közleménye
    Budapest, 2022. február 24., csütörtök (OS) - A béke az egyetlen megoldás! A háborút ne a szegények fizessék meg!

        Az Európai Baloldal – összhangban nemzetközi testvérszervezeteivel, az Európai Baloldali Párttal, annak tagpártjaival, valamint a Baloldal EP frakcióval - a katonai akciók azonnali leállítását követeli minden oldal részéről.
     Amellett, hogy elítéljük az orosz oligarcha-kapitalizmus katonai akcióit, mérlegre helyezzük a nyugati politikai érdekeltségek felelősségét is a kialakult válsághelyzetben.
     A minszki egyezmények folyamatos megszegése, a szakadár köztársaságok elleni ukrán katonai beavatkozás, az ukrán pronáci rezsim és annak nyugati támogatása, az ukrán baloldal üldözése, a folyamatos NATO katonai hadgyakorlatok az orosz határ mentén, a csillagászati összegű nyugati katonai fegyvereladások Ukrajnának, valamint amerikai nyomásra az Északi Áramlat 2 gázvezeték projektjének megfúrása szintén bűnrészesek a konfrontációban.
     Önmérsékletre intjük a szenzációhajhász és főként russzofób hazai politikai sajtót, amely egyoldalúan és félrevezetően "tájékoztat" a konfliktusról.
     Nyilvánvaló, hogy a katonai beavatkozásnak súlyos gazdasági következményei lesznek, amelyet a kapitalista rezsim ismét a kisemberekkel akar majd megfizettetni. Az Európai Baloldal olyan politikát képvisel, amely megvédi a hétköznapi emberek jogait és jólétét.
     Követeljük hazánktól és az EU-tól a humánus és szolidáris menekültpolitikát.
     Részvétünket fejezzük ki az akció során meghalt emberek miatt.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

     Kiadó: Európai Baloldal - Magyarországi Munkáspárt 2006

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.