2022. február 24., csütörtök 16:01

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 24., csütörtök (OS) - Béremelés a szociális intézményeinkben, kollektív szerződés a BMSZKI dolgozóival

    A kormány nem tartotta be a szociális ágazatban dolgozóknak tett 20%-os béremelési ígéretét, ezért a Fővárosi Önkormányzat további 461 millió forintot fordít az érintett munkavállalóink bérének emelésére – erről is döntöttünk a Fővárosi Közgyűlés februári ülésén. Emellett, szinte egyedülálló módon, a mai napon kollektív szerződést írtunk alá a fővárosi hajléktalanellátásban kulcsszerepet játszó BMSZKI dolgozóit képviselő szakszervezettel.

Bár a kormány a teljes bér 20%-os emelését ígérte a szociális ellátásokban dolgozóknak 2022-re, szokás szerint ez elmaradt és helyette folytatódott a számokkal való bűvészkedés. A valóságban a rohamosan emelkedő infláció ellenére sem nyúltak a hosszú évek óta változatlan közalkalmazotti bértáblához, így az alapbérek a szociális intézményeink munkavállalóinak 98%-a esetében még a garantált bérminimumot sem érik el!

Ezért a Fővárosi Önkormányzat saját forrásaiból próbálja legalább részben kompenzálni a hoppon maradt dolgozókat. Így a januári közgyűlésen elfogadott, a Főpolgármesteri Hivatal, a FÖRI, illetve a fővárosi közfeladatok ellátását végző cégek összes dolgozóját érintő, átlagosan 15%-os béremelés mellett további 461 millió forint béremelést szavaztunk meg célzottan a szociális intézményeinkben dolgozó 2700 munkavállalónknak.  

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.