2022. február 24., csütörtök 16:02

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 24., csütörtök (OS) -

    Emellett kiemelkedő fontosságú lépésként ma kollektív szerződést írtunk alá a Fővárosi Önkormányzat hajléktalan embereket ellátó intézményrendszerét működtető Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinek (BMSZKI) munkavállalóit képviselő Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetével. Ez országosan szinte példanélküli a szociális ágazatban. A kollektív szerződés alapján bevezetjük a hűséget elismerő törzsgárda jutalmat és a rekreációs célú többlet fizetett szabadnapokat, valamint évi 320 ezer Ft cafeteria juttatást.

A kormány továbbra sem becsüli meg a szociális dolgozók munkáját, ezért kivéreztetett pénzügyi helyzetünk ellenére kötelességünknek érezzük, hogy javítsunk saját intézményeink dolgozóinak helyzetén! Ne feledjük, hogy a koronavírus-járvány nemcsak az egészségügyi, de a szociális intézmények dolgozóira is rengeteg többlet terhet rakott – legalább részben próbáljuk elismerni ezt a nehéz munkát a kiegészítő béremeléssel és a kollektív szerződés elfogadásával.

     Kiadó: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.