2022. február 24., csütörtök 20:47

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 24., csütörtök (OS) -

    Az Ukrajna területéről érkező ukrán állampolgárok, illetve az Ukrajna területén jogszerűen tartózkodó ukrán  állampolgársággal nem rendelkező személyek Magyarországon is benyújthatják menekültügyi kérelmüket, és a magyar hatóság ideiglenes védelemre jogosultként ismeri el őket. A menekültek befogadására való felkészülés is megkezdődött.

A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs tagja a miniszterelnök, a belügyminiszter, a honvédelmi miniszter, a külgazdasági és külügyminiszter, a pénzügyminiszter, a Miniszterelnöki Kormányiroda nemzeti információs államtitkára, a Magyar Honvédség parancsnoka, az Információs Hivatal vezetője, az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetője, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat vezetője, valamint Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vezetője. A Nemzetbiztonsági Operatív Törzs ülésének állandó meghívottja a miniszterelnök kabinetfőnöke; a Miniszterelnökséget vezető miniszter; a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár; a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.