2022. február 26., szombat 11:12

A Magyarországi Evangélikus Egyház közleménye
    Budapest, 2022. február 26., szombat (OS) - Az Ukrajna orosz megszállása miatt nehéz élethelyzetbe kerülő, menekülni kényszerülő embertársaink megsegítéséről hozott határozatot 2022. február 26-i ülésszakán a Magyarországi Evangélikus Egyház XI. Zsinata.

        "Ukrajna orosz megszállása előidézte azt, hogy mind a hazájukban maradó, mind pedig a menekülni kényszerülő testvéreink humanitárius segítségre szorulhatnak.
     A Magyarországi Evangélikus Egyház elkötelezett a bajba jutottak megsegítése iránt. Számos egyháztagunk, gyülekezetünk és intézményünk jelezte segítő szándékát vagy ajánlott fel konkrét segítséget, amelyért hálásak vagyunk.
     A krízishelyzetben lévők gyors és hatékony támogatásához elengedhetetlen az igények felmérése és a segítség koordinálása. Ezért arra kérjük az országos irodát, hogy az egyházzal kapcsolatban álló segítő szervezetekkel és az állami szervekkel együttműködve mérjék fel a segítségnyújtás lehetőségeit.
     Továbbá arra kérjük az evangélikus testvéreket, gyülekezeteinket, intézményeinket, hogy az ukrajnai békéért való imádságok mellett lehetőségük szerint vegyenek részt a segítő munkában, szálláslehetőséggel, adományozási szándékkal, önkéntes munkával vagy bármilyen támogatási formával keressék az országos iroda koordinációért felelős munkatársait."

     Kiadó: Magyarországi Evangélikus Egyház

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.