2022. február 26., szombat 14:59

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. február 26., szombat (OS) - Lecsengőben az ötödik hullám. Az ötödik hullám lecsengő fázisban van, ennek ellenére mindenkinek ajánlott az oltás felvétele - mondta Kásler Miklós az Életközelben videóinterjú aktuális részében, amelyben beszélt a negyedik oltás fontosságáról, a Pécsi Tudományegyetem fejlesztéseiről, valamint belgrádi utazásának részleteiről is.

        Az ötödik hullám lecsengő fázisban van, ennek ellenére mindenkinek ajánlott az oltás felvétele - mondta a miniszter. Hangsúlyozta, hogy a koronavírus elleni védőoltásokkal a poszt-covid tüneteknek is elejét lehet venni, a negyedik oltást pedig nem csak a betegségen átesetteknek ajánlja, hanem mindenkinek, akinél a legutóbbi oltás óta eltelt 4-5 hónap, és kísérő betegséggel rendelkezik.
     A Pécsi Tudományegyetem klinikáinak egészségügyi fejlesztése 10 milliárd forint  támogatásból valósul meg - idézte fel a hét elején tett bejelentését Kásler Miklós. A beruházásokkal kapcsolatban kiemelte: a Reprodukciós Módszertani Kutatóközpont és családbarát szülészet 2,8 milliárd forintból, a Gyermekklinika pszichiátriai és sürgősségi részlege 3,8 milliárd forintból, a fogászati tömb 2,6 milliárd forintból, az Idegsebészeti klinika műtője pedig 1 milliárd forintból újul meg. Ez segíteni fogja az agyi műtétek, illetve a gerinc műtétek ellátását a kor technikai színvonalán - mutatott rá.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.