2022. február 28., hétfő 09:38

Az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa közleménye (2. rész)
    Budapest, 2022. február 28., hétfő (OS) -

A kelet-ukrajnai Luhanszk régióban fekvő Popasna város, ahol az SOS családok szintén jelen vannak, jelenleg ostrom alatt áll. A jelentések szerint a lakosok biztonságban vannak és sértetlenek, azonban a városba nem lehet bejuttatni semmilyen tárgyi segítséget, adományt. Az ostromot megelőzően 15 családnak sikerült elhagynia a várost. Az SOS munkatársai Kijev egyes területein szinte folyamatosan bombabunkerekben tartózkodik, 21 SOS gyermek is a fővárosban rekedt. A szombat reggel lebombázott lakóház az SOS központja mellett található.
     Az SOS Gyermekfalvak az első és eddig az egyetlen olyan szervezet, amely közvetlen támogatást és felügyeletet biztosít a nevelőszülői családoknak annak érdekében, hogy a veszélyeztetett gyermekek és nevelőszülők az ország biztonságosabb régióiba települhessenek át.
     "Az állami gondoskodásban élő gyerekek a legutolsók, akikre egy háborús helyzetben gondolunk, pedig ők vannak a legnehezebb helyzetben. Nemzetközi szervezet lévén mindenki próbál segíteni. Lengyelország szállással, a magyar SOS pedig egyelőre pénzbeli támogatással, ezért adománygyűjtést indítottunk számukra. Az SOS munkatársai nem fogják magukra hagyni a gyerekeket, bármi is történik. A legnagyobb tragédia történik a gyerekekkel, már másodszorra. Először a szüleiket veszítették el, most az otthonukat, hazájukat. Ők a háború kétszeres árvái" – mondta Kiss Gergely, az SOS Gyermekfalvak ügyvezető igazgatója.

sajtókapcsolat:70/948-99-04

Kiadó: SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa