2022. március 1., kedd 13:18

A Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség közleménye
    Budapest, 2022. március 1., kedd (OS) - A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) és a Magyar Ifjúsági Konferencia (MIK) országos adománygyűjtést hirdet az ukrajnai helyzet miatt otthonaikat elhagyni kényszerülő fiatalok és családjaik megsegítésére. A partnerség első számú feladata a jelen helyzetben, hogy minél hatékonyabban tudja segíteni a humanitárius válság érintettjeit a határ mindkét oldalán.

    Az elmúlt napok eseményei miatt a lakosság folyamatosan hagyja el Ukrajna területét, aminek következtében több ezer fiatal és családjaik szenvednek hiányt az alapvető ellátásban a határmenti térségben. Az adománygyűjtő akciót indító együttműködésben közel 200 ifjúsági közösség vesz részt, szolidaritásukat kifejezve kortársaik iránt.
A gyűjtés során elsősorban a kisgyermekek számára hasznos szükségleti eszközök mellett tartós élelmiszert, vizet és alapvető higiénés termékeket, illetőleg vény nélkül kapható gyógyszereket és táplálékkiegészítőket várnak a NIT irodájába, a Budapesti Európai Ifjúsági Központba (1024 Budapest, Zivatar utca 1-3). Átvétel minden munkanap 9 és 16 óra között.
Az akció folyamatos igényfelmérés mellett zajlik a segélyszervezetekkel, illetőleg az ukrán ifjúsági tanáccsal és a kárpátaljai magyar közösségekkel egyeztetve.
A NIT és a MIK partnersége hosszú időszakra nyúlik vissza, melynek célja, hogy képességeik szerint segítsék az anyaországi és határon túli magyar fiatalok részvételét a társadalmi életben, egész Európában.

     Kiadó: Nemzeti Ifjúsági Tanács Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.